Kom jij ons team versterken?

Wij zoeken collega's met talent voor Unitonderwijs.

Leren leren

Hoe leren we onze leerlingen leren?

Op Tamim weten we dat kinderen moeten léren om kennis op een goede manier toe te passen. Leren leren vraagt om vaardigheden en oefening. Op Tamim leert uw kind hoe hij of zij kan leren. 

Leren leren op Tamim

Leren gaat niet alleen om ‘kennisoverdracht’. Het begint met de manier waarop een vraag wordt gesteld. De hersenen van leerlingen gaan ‘aan’ als de leerkracht een vraag effectief formuleert. Alleen met een goed gestelde vraag kan uw kind vaardigheden leren die nodig zijn om kennis te kunnen verwerken. Denk aan nauwkeurig zijn, waarnemen, gegevens verzamelen, vergelijken, relaties leggen, elimineren, selecteren, enzovoort.

Scholing 

Op Tamim vinden we het belangrijk dat we deze manier van leren optimaal integreren in ons onderwijs. Als team gaan we hier actief mee aan de slag. We volgen scholing en zorgen dat ‘leren leren’ een vast onderdeel wordt van ons aanbod.

 

Leren over leren leren?

We kunnen ons voorstellen dat u als ouder meer wilt weten over deze aanpak. Misschien wilt u hem thuis ook wel doorvoeren. Daarom organiseren we ook weleens ouderavonden over dit belangrijke onderwerp. U bent hierbij van harte welkom.